Mazda CX-3 Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #1
Last two car washes, I thought , perhaps there is a leak.
I wasn't sure, I opened the hatch and thought maybe it was a splash effect.

Today it rained, I did not open the hatch.
Water leak :eek:






Appointment on Nov 02 - I made it past the one year point - first warranty claim
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #3
Have you inspected the rubber seal around the hatch area to see if it's ripped or misplaced?

no easy visible indicators.
The rubber seal appears intact.

So far, I appear to be the only one experiencing this.
I will let everyone know what we find.


Thanks,
Dean
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Yeah that's pretty strange...

Hopefully it gets fixed soon for ya
Let us know what it turns out to be.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I'm having a similar issue with mine. Every time I get a car wash or it rains and I open up the hatch, water comes just POURING out from the latch on the interior of the hatch and the handle to the right of it (where you'd grab onto to shut it). I'm bringing it in today because I'm concerned about it causing interior rust. I'll follow up when I hear something from the dealer.

I'm also bringing my CX-3 in because I'm having an issue with the infotainment system. Every so often, all of my presets go away and the car automatically switches time zones. It's a hassle to constantly be resetting these. A car's clock is supposed to be dependable and presets are supposed to make things easier, not harder. I've had my car for about 6 months and this has been happening the whole time. I just finally got an appointment to bring it in because they kept saying they would call me back and then not. I finally annoyed them enough to get an appointment!
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #6
Problem found but not resolved.
The seal on the wiring harness connected to hatch has broken clips!!
Never looked broken before I got the car back, and I always open doors and hatch and wipe it down in there after a wash.
So it was either well hidden or the clips were broken while searching for the leak.

First they suggested it was the dashcam install.
I know it wasn't - installed by me in January and never had a leak until September, also approx triple the average rain in July & August.

Then " was there any other work done to the car ?"

Yes , minor hail damage repair to the spoiler in late August.
Of course they deny any issue - we never removed it ( I suspect they did and the timeline fits)
Oh well parts ordered and with labor approx $420 out of my pocket.

Happy it was found.
Firmly believe it was the hail damage repair but can't prove it.
Last time I had paint-less dent repair for hail on my Monte Carlo, the paint separated from the fender - of course that wasn't them either.

waiting on parts......
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
I'm having a similar issue with mine. Every time I get a car wash or it rains and I open up the hatch, water comes just POURING out from the latch on the interior of the hatch and the handle to the right of it (where you'd grab onto to shut it)...
My problem was much like yours, GrayRoers. I just got my CX-3 back yesterday after 3 days in the shop because they haven't seen this issue before. The cause of the leak was found to be the gaskets on the liftgate lights (reverse lights). They replaced those gaskets, latch button pad, and both tag light lenses due to water damage. The latch button pad was corroded enough that my key warning light in the tachometer was illuminated red and I couldn't use the exterior buttons on the door handles to lock and unlock my doors (the key fob buttons worked just fine but I had to pull the fob out of my pocket, like a neanderthal!). I drove through rain on the way home last night and it continued to rain heavily overnight. Of course, this morning I opened the liftgate and am happy to report that there was not a drop of water pouring out! Hopefully, this fix is permanent. It's been a few months since you posted, did everything work out for you?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top