Cześć wszystkim, nowy członek i pierwszy post. Mam problem i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Mam CX 3 Grand Touring AWD z 2016 roku, który kupiłem jako nowy, ma 95 000 mil przebiegu. Kiedy silnik jest gorący i jadę w trybie drive z wyłączoną klimatyzacją i nogą na hamulcu, po kilku sekundach obroty spadają do 550, a samochód się trzęsie. Kiedy puszczam hamulec, obroty wracają do około 700, a silnik znowu pracuje płynnie. Kontrolka silnika świeciła przez dzień, a następnie zgasła sama, ale otrzymałem kod p0300, losowe/wielokrotne wypadanie zapłonu w cylindrach. Dealer nie mógł mnie przyjąć przez kilka tygodni, a kiedy tam dotarłem, pobrali 125,00 $ za przeprowadzenie diagnostyki i powiedzieli mi, że potrzebuję nowych świec zapłonowych, więc je wymieniłem i to nie rozwiązało problemu, więc krótko potem wymieniłem cewki, co nadal nie rozwiązało problemu. Ostatnim razem, gdy rozmawiałem z dealerem, powiedzieli mi, że to normalne, że silnik się trzęsie i obroty spadają, ale to zaczęło się dopiero w styczniu i zmagam się z tym od tego czasu. Wszelkie pomysły i rekomendacje będą bardzo mile widziane.