Mazda CX-3 Forum banner
701 - 720 of 1,706 Posts
Cześć wszystkim. Czy mieszanie regionów to naprawdę duży problem? Mam 4A, jeśli zainstaluję oprogramowanie układowe NA, co się tak naprawdę stanie?

Próbuję zaktualizować moją Mazdę 3 z 2015 roku z wersji systemu operacyjnego 33.00.500 do najnowszej wersji, aby móc skonfigurować Apple Carplay. Czy te kroki pomogą?

Mazda-MZD Connect FIRMWARE Downloads-UPDATED

UWAGA: SĄ OSOBY, KTÓRE POBIERAJĄ OPŁATY ZA TE AKTUALIZACJE W ROSJI LUB NA UKRAINIE, NIGDY NIE POBIERAM OPŁAT, NIGDY NIE PŁACISZ ZA NOWE PLIKI!

Właściciele CX-3 (na całym świecie), TAK, możesz zaktualizować swoje oprogramowanie układowe samodzielnie, JEŚLI chcesz do nowszych zaktualizowanych wersji, te nowsze wersje mają wiele poprawek błędów, a czasami nowe funkcje dla konkretnych modeli Mazdy.

Wszystkie Skyactiv Mazdy mają to samo „użycie” we wszystkich modelach Mazdy, takich jak CX-5, CX-9, CX-3, Mazda 2, 3 i 6 oraz MX-5.

WSZYSTKO, co musisz zrobić, to wybrać i zainstalować właściwy „Typ” dla swojego kraju lub regionu. NIE mieszaj ani NIE instaluj oprogramowania układowego przeznaczonego dla różnych krajów/regionów.

OSTRZEŻENIE ⚠ : NIE UŻYWAJ DYSKU FLASH USB WIĘKSZEGO NIŻ 16 GB.

Zasadniczo istnieją 4 różne typy oprogramowania układowego.
NA jest tylko dla Ameryki Północnej ONLY.
EU jest dla Europy i Wielkiej Brytanii.
ADR (4A) jest dla Australii, Nowej Zelandii, Tajlandii, Filipin, większości Ameryki Południowej oraz większości Afryki i Oceanii.
JP jest tylko dla Japonii ONLY.

Skąd mam wiedzieć, jaką „Wersję oprogramowania układowego” mam już zainstalowaną w moim samochodzie z Mazda-MZD Connect?

Zrób następujące czynności na ekranie LCD Connect w swoim samochodzie, aby to ujawnić.......

Ekran dotykowy Connect WŁ.; dotknij ikony „Ustawienia” (po prawej stronie); następnie po prawej stronie karta Folder „>>” dotknij jej kilka razy, aby otworzyć folder „System”; przewiń palcem do dołu strony i dotknij „O”; dotknij „Informacje o wersji”;

Zobacz trzy Wersja typu oprogramowania układowego + Numery wymienione na
ekranie LCD Connect w Twoim samochodzie (tutaj EU jest przykładem).......

Wersja systemu operacyjnego to 56.00.513 EU N
Wersja bazy danych muzycznych to 00.05.000
Wersja Fail Safe to 56.00.513

Uwaga: N po typie oprogramowania układowego oznacza protokół „SatNav”, czyli markę NNG.
(Oprogramowanie układowe JP ma protokół „SatNav” M firmy Matsukone tylko używany dla/w Japonii).

Uwaga: Wcześniejsze wersje oprogramowania układowego mogą nie wyświetlać żadnego „typu” ani liter po numerach, aż do zainstalowania późniejszej aktualizacji, należy uważać, jeśli po numerach oprogramowania układowego nie ma liter alfabetycznych, aby zainstalować właściwy typ dla swojego kraju, nie zgaduj, zapytaj tutaj, jeśli nie jesteś pewien.

W każdym razie jest wątek, który utworzyłem na naszym siostrzanym forum, forum Mazda 3 Revolution .com, ze wszystkimi linkami i poradami, których kiedykolwiek będziesz potrzebować, tak, to długi wątek, ale tak naprawdę jest bardzo prosty.
Ponieważ nie mogę tutaj zamieszczać linków zewnętrznych, przejdź do tego forum i poszukaj tego konkretnego tytułu wątku i linków do pobrania....

Mazda-MZD Connect FIRMWARE Downloads-UPDATED

Istnieje również podobnie nazwany wątek, który jest znacznie starszy i znacznie większy, ale nie jest aktualny i zawiera znacznie mniej informacji o użytkownikach i instrukcji dla użytkowników.

JEŚLI zainstalowałeś już jakieś „Ustawienia” lub ponowne formatowanie SSH w swojej wspaniałej Maździe CX-3, zdecydowanie sugeruję usunięcie tych ustawień PRZED uruchomieniem standardowej aktualizacji oprogramowania układowego OE Mazda.
Niektórzy właściciele (tylko kilku) zablokowali swoje CMU, ponieważ nie zastosowali się do tej rady.
Nie tracisz gwarancji, aktualizując samodzielnie oprogramowanie układowe Connect.
UWAGA: W większości przypadków po aktualizacji oprogramowania układowego Twoja baza danych muzycznych (Gracenote) jest również aktualizowana do najnowszej dostępnej wersji.

RÓWNIEŻ UWAGA: Nie polegaj na tym, że Twój dealer Mazdy zaktualizuje Twoje oprogramowanie układowe dla Connect, ponieważ większość z nich nigdy tego nie zrobi, chyba że zgłosisz konkretny problem lub usterkę.

Ten wątek NIE dotyczy żadnych porad dotyczących hakowania, przepraszam, nie mogę Ci w tym pomóc.
Są inne wątki/członkowie, którzy mogą to zrobić. :)

Aby uzyskać linki do najnowszego oprogramowania układowego, SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ WYŁĄCZNIE za pośrednictwem systemu wiadomości prywatnych, rozpoczynając konwersację. Kliknij na zdjęcie Avatara osoby. Zobacz „Wiadomość” i kliknij ją, a następnie wypełnij wiadomość, którą chcesz wysłać, a następnie kliknij Rozpocznij konwersację, aby wysłać.