Starting problems - Mazda CX3 Forum
User Tag List

 1Likes
  • 1 Post By mainemanx
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 08-19-2018, 08:57 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Starting problems

2016 Australian delivered CX3 Neo auto, been a great little car, recently, first thing in the morning when wife goes to start it: 1: cannot depress brake as usual, hard peddle. 2: presses start button, no start, flashes green not a solid green light. She then has to get out of the car, walk to the rear point the FOB & lock & unlock the car (cannot do this from within the car) and then all is good & car operates as normal for the rest of the day. Garage it overnight, same deal next morning!? This has not always been the case, only in recent weeks! Any suggestions? Cheers Jacko.
Jacko is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 08-19-2018, 07:11 PM
Super Moderator
 
anchorman's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Derbyshire UK
Posts: 2,078
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 483 Post(s)
Garage
If the pedal is hard, the vacuum is leaking from the brake servo. It should be easy enough to find where it’s going.

Regarding the non start, she shouldn’t need to leave the car, just open and shut the car door and do the same thing inside. I think I’d turn everything off, shut the door then disconnected the battery earth terminal for a few minutes and see if it re syncs it.

Currently CX5 SportNav 2.2 diesel automatic and AWD.
Formerly CX3 SportNav 1.5 diesel automatic and AWD.

All advice is given in good spirit and taken entirely at the readers own risk. WORK SAFELY. ©2018 anchorman

“.........and another thing"
anchorman is offline  
post #3 of 5 Old 08-20-2018, 04:52 AM
Super Moderator
 
mainemanx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Maine, USA
Posts: 745
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
Quote:
Originally Posted by anchorman View Post
If the pedal is hard, the vacuum is leaking from the brake servo. It should be easy enough to find where it’s going.

Regarding the non start, she shouldn’t need to leave the car, just open and shut the car door and do the same thing inside. I think I’d turn everything off, shut the door then disconnected the battery earth terminal for a few minutes and see if it re syncs it.
Take heed, for when the Anchorman speaks, the CX-3 listens ... especially the brakes.
sippffo likes this.

2017 CX-3 GT, AWD, i-ActiveSense, Ceramic Metallic, Black ... His: Zoom, Zoom!
2016 HR-V EX-L, AWD, Milano Red, Black ... Hers: Putt, Putt.
mainemanx is offline  
 
post #4 of 5 Old 08-20-2018, 05:06 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks Anchorman I will check the brake servo for leaks, when I think about it the "hard pedal" has been occurring occassionally from time to time since purchase but I never thought it an issue but more "operator error" but you might be on to something there. Oddly enough when "she who shall be obeyed" used the car this morning it started with no issues perhaps further confirming a possible occassional vacuum leak? I will now monitor over the next few days with your suggestions in mind. Thankyou for your interest. Jacko
Jacko is offline  
post #5 of 5 Old 08-20-2018, 11:38 AM
Super Moderator
 
mainemanx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Maine, USA
Posts: 745
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
SWMBO ... shall or must, it makes no difference. The result is the same

2017 CX-3 GT, AWD, i-ActiveSense, Ceramic Metallic, Black ... His: Zoom, Zoom!
2016 HR-V EX-L, AWD, Milano Red, Black ... Hers: Putt, Putt.
mainemanx is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome