59.00.502 Poor iPhone 7 USB Performance - Mazda CX3 Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-08-2017, 01:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
59.00.502 Poor iPhone 7 USB Performance

Hello,

I went for a 15k service on my 2017 GT CX-3 and was advised there was a new software update for my vehicle. I was updated from the 59.00.441 to the 59.00.502. Leaving the dealership, my first thoughts was the menus were a bit more fluid. However, with further use things took a turn for the worse.

I always use the USB port with my iphone 7 for audio. The first problem i noticed is it takes the root menu at minimum 5 minutes to load and sometimes never even loads making the knob useless. Next i noticed switching from between apple music, spotify, and youtube would cause all audio to go mute although it the screen appears to still be playing. Youtube (where i have song playlists) would not even show on the screen and default to apple root menu when going to the second song.

All of these functions and switching between audio interfaces would work perfectly with the .441.

Does anyone know of any fixes or if dealerships are able to revert back to old software editions?

Thank you!

Last edited by ac58; 08-08-2017 at 01:59 AM.
ac58 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-08-2017, 08:25 AM
Super Moderator
 
anchorman's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Derbyshire UK
Posts: 2,078
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 483 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by ac58 View Post
Hello,

I went for a 15k service on my 2017 GT CX-3 and was advised there was a new software update for my vehicle. I was updated from the 59.00.441 to the 59.00.502. Leaving the dealership, my first thoughts was the menus were a bit more fluid. However, with further use things took a turn for the worse.

I always use the USB port with my iphone 7 for audio. The first problem i noticed is it takes the root menu at minimum 5 minutes to load and sometimes never even loads making the knob useless. Next i noticed switching from between apple music, spotify, and youtube would cause all audio to go mute although it the screen appears to still be playing. Youtube (where i have song playlists) would not even show on the screen and default to apple root menu when going to the second song.

All of these functions and switching between audio interfaces would work perfectly with the .441.

Does anyone know of any fixes or if dealerships are able to revert back to old software editions?

Thank you!
Yes, there were problems after upgrade in Iceland and in the Falkland Islands. You must be located in one of these two places.

Currently CX5 SportNav 2.2 diesel automatic and AWD.
Formerly CX3 SportNav 1.5 diesel automatic and AWD.

All advice is given in good spirit and taken entirely at the readers own risk. WORK SAFELY. ©2018 anchorman

ď.........and another thing"
anchorman is offline  
post #3 of 3 Old 08-08-2017, 02:23 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
No I'm located in the United States.

I have OS version 59.00.502 NA N.

Music database version 00.07.000
ac58 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome